Angband Forums

Angband Forums (http://angband.oook.cz/forum/index.php)
-   Vanilla (http://angband.oook.cz/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   getting David Gervais' 32x32 tiles to work (http://angband.oook.cz/forum/showthread.php?t=254)

agentshags September 9, 2007 23:03

getting David Gervais' 32x32 tiles to work
 
I cant seem to get them to work, what am I doing wrong?

agentshags September 9, 2007 23:21

ok, I think I had them working but expected them to be larger than other tiles, like 32x32 lol ( or how the size they were when I opened up my .bmp file for the 32x32, they looked so nice there!) is there some way to make them that large?

Nick September 9, 2007 23:21

Quote:

Originally Posted by agentshags (Post 2631)
I cant seem to get them to work, what am I doing wrong?

The tiles need to be downloaded separately. Have you done that? If not, you need to get the tiles from http://angband.oook.cz/download/extr...-32x32-306.zip and unzip them into your lib/xtra/graf directory.

agentshags September 9, 2007 23:32

Yes I may have been mistaken that once used the 32x32 tiles would actually be this large during the game



http://www.geocities.com/agentshags/32x32.jpg



is there some way to adjust my .ini or something so i can use the 32x32 tiles but have them be viewed much larger by default so i can see more of the detail?


I want to play the game with the tiles this large. . .

Nick September 10, 2007 03:59

Quote:

Originally Posted by agentshags (Post 2634)
is there some way to adjust my .ini or something so i can use the 32x32 tiles but have them be viewed much larger by default so i can see more of the detail?

Not in Vanilla at this point, although bigtile mode will at least make the tiles take up the space of two characters; if you have a large enough screen, using a large font will improve the tile size. Sangband has a nice way of getting tiles at the size you want (which I don't fully understand), and Unangband and FAangband have a simpler double or triple size option.

Some of this will probably find it's way into Vanilla before too long.

agentshags September 16, 2007 02:35

Thanks for the help so far, meant to post again sooner but life keeps me busy, lol.

I have installed both UN and FA and neither can seem to initialize the graphics, any ideas why? I am very eager to try the double tile size options with the 32x32 tiles and also try out the 54x54!

:confused:

Nick September 16, 2007 03:50

Quote:

Originally Posted by agentshags (Post 2711)
T
I have installed both UN and FA and neither can seem to initialize the graphics, any ideas why? I am very eager to try the double tile size options with the 32x32 tiles and also try out the 54x54!

Which operating system are you using?

agentshags September 16, 2007 06:32

lol I suppose that might help, eH? Sorry about that, I'm on a windoze machine using XP.

I selected all the tile options and none get recognized.

I really am a fan of ascii and all but those tiles look sweet!

maybe one of these days, lol.

Mondkalb September 27, 2007 14:50

You can adjust the tile size by multiple use of "increase tile width" and "increase tile height" menu options.
Though matching the correct size ist not easy. Also this will give you a much smaller visible part of the dungeon on screen than with the smaller tiles. This can be a pain in the beginning of the game since the area effected by detection spells depends on screen size.

But, the Gervais tiles do look cool. :)
http://seoman-mondkalb.org/angband/gvth.gif

andrewdoull September 28, 2007 14:17

Quote:

Originally Posted by agentshags (Post 2634)
Yes I may have been mistaken that once used the 32x32 tiles would actually be this large during the game



http://www.geocities.com/agentshags/32x32.jpg



is there some way to adjust my .ini or something so i can use the 32x32 tiles but have them be viewed much larger by default so i can see more of the detail?

You're exactly right. You have to make the following modifications to the ini file.

[Term-0]
...
TileWid=8
TileHgt=13

instead, have the following

TileWid=32
TileHgt=32

if you are using big tile mode, you can instead use TileWid=16


All times are GMT +1. The time now is 05:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.