Angband Forums

Angband Forums (http://angband.oook.cz/forum/index.php)
-   v4 (http://angband.oook.cz/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   mimic message bug (http://angband.oook.cz/forum/showthread.php?t=5374)

fizzix March 24, 2012 19:44

mimic message bug
 
1 Attachment(s)
Came across a strange mimic message while searching a dead-end wall on dlevel 1. Savefile attached.

CunningGabe March 24, 2012 20:20

Strange. My guess is that some information is not being wiped or initialized properly. I've made a small change that I think will fix this (and will put in a pullreq soon) -- let me know if you see it again.

fizzix March 24, 2012 23:56

If you load up that savefile and search again you can get an error message, "The (nothing) was really a monster" You might have to move down and left one square to trigger it.

CunningGabe March 25, 2012 05:54

Quote:

Originally Posted by fizzix (Post 67764)
If you load up that savefile and search again you can get an error message, "The (nothing) was really a monster" You might have to move down and left one square to trigger it.

I'm unable to trigger it, and wasn't able to trigger it before I made the fix either, though I'm not sure whether I searched any squares other than the original one.

fizzix March 25, 2012 16:35

So, I played around with it a bit more.

Immediately after the save, if I move diagonally down-left, I get a game crash.

If I move one to the left and then one down and search, I get the bogus mimic message.

CunningGabe March 25, 2012 19:01

Quote:

Originally Posted by fizzix (Post 67773)
So, I played around with it a bit more.

Immediately after the save, if I move diagonally down-left, I get a game crash.

If I move one to the left and then one down and search, I get the bogus mimic message.

Which v4 revision?

fizzix March 26, 2012 04:13

5e8b222 (dummies to make message long enough)

CunningGabe March 27, 2012 00:01

Quote:

Originally Posted by fizzix (Post 67790)
5e8b222 (dummies to make message long enough)

I'm not sure why, but I am unable to reproduce your bug with that revision. Could you try revision 0071e72 or later and see if you still have the same issues?


All times are GMT +1. The time now is 13:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.