Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutDownloadVariantsLadderForumCompetitionSpoilersComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > v4

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 20, 2012, 02:39   #1
Malatar
Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 20
Malatar is on a distinguished road
Shockbolt Tiles

This new tileset is simply gorgeous, but I'm having an issue with spells. When I cast something like magic missile, it appears as a guy icon moving across the screen and hitting the enemy. I had to drop my delay down to see it clearly...

I'm playing the newest windows autobuilder version (angband-v4-881-g92fda70) I didn't change anything besides switching over to roguelike command set. I noticed that I'm getting an error as I load my character: "parse error in \lib\pref\graf-shb.prf line 751 column 5" I'm assuming this is causing the problem... How do I fix this?

Also, Angband was meant to be played on a 30" monitor. It's so very nice... :-)
Malatar is offline   Reply With Quote
Old April 20, 2012, 23:44   #2
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,003
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate Send a message via Skype™ to Magnate
Quote:
Originally Posted by Malatar View Post
This new tileset is simply gorgeous, but I'm having an issue with spells. When I cast something like magic missile, it appears as a guy icon moving across the screen and hitting the enemy. I had to drop my delay down to see it clearly...

I'm playing the newest windows autobuilder version (angband-v4-881-g92fda70) I didn't change anything besides switching over to roguelike command set. I noticed that I'm getting an error as I load my character: "parse error in \lib\pref\graf-shb.prf line 751 column 5" I'm assuming this is causing the problem... How do I fix this?

Also, Angband was meant to be played on a 30" monitor. It's so very nice... :-)
That's interesting - thanks for the report. Shockbolt specially drew all eight beam/bolt directions for the spell animations, so they're obviously mapped to the wrong thing if you're not seeing them.

The parse error may or may not be related - what is line 751 of your graf-shb.prf?
__________________
"3.4 is much better than 3.1, 3.2 or 3.3. It still is easier than 3.0.9, but it is more convenient to play without being ridiculously easy, so it is my new favorite of the versions." - Timo Pietila
Magnate is offline   Reply With Quote
Old April 21, 2012, 00:42   #3
Malatar
Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 20
Malatar is on a distinguished road
Line 751 is
K:sword:Executioner's Sword:0x8A:0x8F # & Executioner's Sword~

Tileset is Shockbolt's, nice graphics enabled, 4x2 tile multiplier.
Malatar is offline   Reply With Quote
Old April 21, 2012, 03:53   #4
buzzkill
Prophet
 
buzzkill's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Indiana, USA
Posts: 2,910
Donated: $8
buzzkill is on a distinguished road
Usually a parse error will halt the parsing of the prf file, so everything that comes after line 751 should show as ASCII. Spell effects are usually at the end of the files. That doesn't explain the "guy" unless things have changed recently.
__________________
www.mediafire.com/buzzkill - Get your 32x32 tiles here. UT32 now compatible Ironband and Quickband 9/6/2012.
My banding life on Buzzkill's ladder.
buzzkill is offline   Reply With Quote
Old April 21, 2012, 05:15   #5
Malatar
Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 20
Malatar is on a distinguished road
Well, I redownloaded the latest autobuild, didn't change a thing. Created a mage in town, and it still did the weird character instead of magic missile. Anyone else confirm this is happening or that I've just lost what little is left of my mind? The latter would hardly surprise me...
Malatar is offline   Reply With Quote
Old April 21, 2012, 09:20   #6
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,003
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate Send a message via Skype™ to Magnate
Quote:
Originally Posted by Malatar View Post
Well, I redownloaded the latest autobuild, didn't change a thing. Created a mage in town, and it still did the weird character instead of magic missile. Anyone else confirm this is happening or that I've just lost what little is left of my mind? The latter would hardly surprise me...
I doubt that you're imagining it. The most recent change was to graf-shb.prf less than a week ago, so that's probably done it. For some reason the git repository thinks that the v4 version of that file is totally different to the V version, which makes little sense (there are differences in some item names, but that should be it) - I've asked Blubaron (who created the file) if he has any idea why it might have diverged.

Anyway, this is a long-winded way of saying that I think this problem will go away at some point, even if we haven't sussed it yet. I can't immediately see anything wrong with your line 751, but it needs closer inspection.
__________________
"3.4 is much better than 3.1, 3.2 or 3.3. It still is easier than 3.0.9, but it is more convenient to play without being ridiculously easy, so it is my new favorite of the versions." - Timo Pietila
Magnate is offline   Reply With Quote
Old April 21, 2012, 15:16   #7
fizzix
Prophet
 
Join Date: Aug 2009
Location: Madison, Wisconsin, US
Posts: 2,630
fizzix is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Malatar View Post
Well, I redownloaded the latest autobuild, didn't change a thing. Created a mage in town, and it still did the weird character instead of magic missile. Anyone else confirm this is happening or that I've just lost what little is left of my mind? The latter would hardly surprise me...
I tried also on the latest autobuild, and my own compile, and didn't notice anything odd with MM (looks like a bolt to me). I'm running on XP though, so that could make a difference. What version of windows are you running.

I doubt you're going crazy, but you might have a bug that's difficult to track...
fizzix is offline   Reply With Quote
Old April 21, 2012, 17:19   #8
Derakon
Prophet
 
Derakon's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5,974
Derakon is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Magnate View Post
I doubt that you're imagining it. The most recent change was to graf-shb.prf less than a week ago, so that's probably done it. For some reason the git repository thinks that the v4 version of that file is totally different to the V version, which makes little sense (there are differences in some item names, but that should be it) - I've asked Blubaron (who created the file) if he has any idea why it might have diverged.
Maybe the line endings all got changed? You should be able to do a diff that ignores whitespace changes to see what's actually different about the file.
Derakon is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shockbolt tileset PowerWyrm Development 18 May 4, 2012 13:57
[3.4-dev] Shockbolt tiles and SDL oldmansutton Development 7 April 19, 2012 12:04
Problem using Shockbolt tiles in v4 cmpederson v4 15 January 28, 2012 00:28
Shockbolt's tiles now in 3.4-dev! Magnate Development 27 January 9, 2012 09:52
Shockbolt's tiles now in v4 Magnate v4 14 December 31, 2011 18:59


All times are GMT +1. The time now is 11:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.