Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Obsolete > v4

 
 
Thread Tools Display Modes
Old December 29, 2011, 04:13   #1
cmpederson
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Minnesota
Posts: 3
cmpederson is on a distinguished road
Problem using Shockbolt tiles in v4

downloaded angband-win-v4-430-ged6024c and when I started a new character and then tried to switch to the Shockbolt tiles I get a warning message saying

Cannot read file '64x64.png' I click ok and get another warning message saying

cannot initial graphics! and then then tile multiplier gets set to 6x3 with no graphics

i'm using windows vista, any ideas on how to get it to work

thanks
cmpederson is offline  
Old December 29, 2011, 04:22   #2
buzzkill
Prophet
 
buzzkill's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Indiana, USA
Posts: 2,939
Donated: $8
buzzkill is on a distinguished road
Can you confirm the the 64x64.png is present in the angband/lib/xtra/graf folder.
__________________
www.mediafire.com/buzzkill - Get your 32x32 tiles here. UT32 now compatible Ironband and Quickband 9/6/2012.
My banding life on Buzzkill's ladder.
buzzkill is offline  
Old December 29, 2011, 04:32   #3
cmpederson
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Minnesota
Posts: 3
cmpederson is on a distinguished road
yes it is in that folder, and it I can open it in a picture viewer and see the tiles so I don't think that the file is corrupted
cmpederson is offline  
Old December 30, 2011, 22:36   #4
cmpederson
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Minnesota
Posts: 3
cmpederson is on a distinguished road
i tried to open the shockbolt tiles in the regular version on angband and I got the same response.

it does work on my win7 machine, but i would like help for getting it to work on vista because that is where i have the bigger monitor

thanks

Cory
cmpederson is offline  
Old December 31, 2011, 00:33   #5
buzzkill
Prophet
 
buzzkill's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Indiana, USA
Posts: 2,939
Donated: $8
buzzkill is on a distinguished road
I'm sorry but I can't help you. I haven't gotten into the Shockbolt tiles yet. I'm mildly surprised the no one has solved this (or even offered a response) yet.
__________________
www.mediafire.com/buzzkill - Get your 32x32 tiles here. UT32 now compatible Ironband and Quickband 9/6/2012.
My banding life on Buzzkill's ladder.
buzzkill is offline  
Old December 31, 2011, 11:11   #6
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,057
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate
Quote:
Originally Posted by buzzkill View Post
I'm sorry but I can't help you. I haven't gotten into the Shockbolt tiles yet. I'm mildly surprised the no one has solved this (or even offered a response) yet.
As noted in this thread, Windows devs are a bit thin on the ground. I don't think anyone on the devteam has access to Vista. Shockbolt's tiles are reported as working under Win7 and XP, so I'm guessing the problem is specific to Vista.
__________________
"3.4 is much better than 3.1, 3.2 or 3.3. It still is easier than 3.0.9, but it is more convenient to play without being ridiculously easy, so it is my new favorite of the versions." - Timo Pietila
Magnate is offline  
Old December 31, 2011, 19:12   #7
Malak Darkhunter
Knight
 
Malak Darkhunter's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: US
Age: 41
Posts: 720
Malak Darkhunter is on a distinguished road
I received the exact same 64x64 error on my vista laptop as well so yeah must be vista. Fortunately my vista laptop just bit the dust so I am building me a new machine to play angband on, I've had nothing but problems trying to play angband and many variants on vista with the need to disable pref fonts all the time to play correctly.
__________________
let me try this workaround...oh crap computer just went black
Malak Darkhunter is offline  
Old January 1, 2012, 01:35   #8
ekolis
Knight
 
ekolis's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Cincinnati, OH, USA
Age: 35
Posts: 911
ekolis is on a distinguished road
Send a message via AIM to ekolis Send a message via MSN to ekolis Send a message via Yahoo to ekolis
This is probably way off the mark, but I remember another game (Space Empires V) having issues with certain image files; apparently they were saved in a format that Windows recognized, but the game didn't. To fix this issue, all that was necessary was to open the affected image files in Paint, and save them again. (Or maybe it was open them in GIMP/Photoshop/Paint.NET and save in OS/2 format?) Of course, this was with BMP files, not PNG, but it might be worth a try, opening the tileset in Paint and saving it again...

edit: say, another idea - did you put the game in Program Files or Program Files (x86)? Try putting it somewhere else... or maybe the file got "blocked"? Right click the file and do "properties", then on one of the tabs (I forget which) there might be something that says "This file came from another computer and was blocked for your security". Click the "unblock" button if you see that!
__________________
You read the scroll labeled NOBIMUS UPSCOTI...
You are surrounded by a stasis field!
The tengu tries to teleport, but fails!
ekolis is offline  
Old January 1, 2012, 01:57   #9
Donald Jonker
Knight
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 593
Donald Jonker is on a distinguished road
I'm playing on Vista 32bit and the Shockbolt set works fine.

Using version: angband-win-v4-421-g0420b1f

Maybe a problem introduced in a later version?
__________________
Bands, / Those funny little plans / That never work quite right.
-Mercury Rev
Donald Jonker is offline  
Old January 1, 2012, 02:04   #10
chris
PosChengband Maintainer
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 702
chris is on a distinguished road
angband-win-v4-434-g3c3ec54.zip works fine on 32 bit vista for me ...
chris is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shockbolt's tiles now in 3.4-dev! Magnate Development 27 January 9, 2012 08:52
Shockbolt's tiles now in v4 Magnate v4 14 December 31, 2011 17:59
[3.4-dev] Problem with 32x32 tiles PowerWyrm Development 1 November 10, 2011 12:58
What tiles do you use? takkaria Vanilla 15 November 29, 2010 19:03
Problem with David Gervais Tiles JoyrexJ9 Vanilla 8 April 11, 2009 15:39


All times are GMT +1. The time now is 03:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.