Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 7, 2007, 14:30   #1
smokie007
Rookie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
smokie007 is on a distinguished road
Question Problems angband winxp

Moin,

i've been playing angband & variants for some time. Every version (including 307s-309) runs fine until now. I don't know what have changed, but the versions 307s-309 don't want to run anymore. Older versions 305 & 306 and variants are running without problems. It seems to be a WinXP-Problem.
When i start angband.exe the process got started in the taskmanager. For short time the cursor shows the working sandclock and then ... nothing happens. The process keeps running, but no window was opened. It seems to me, that the "UI" couldn't been started.
I don't use any special options in angband (no graphics, just plain ascii) and i don't know something i installed, that should be the source of this error.
Is there any way to find the source of this error? Some debug-output or anything else? Am i the only one with this problem?

In hope for helping answers
greetings
smokie
smokie007 is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 14:47   #2
Mondkalb
Knight
 
Mondkalb's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 954
Mondkalb is on a distinguished road
It can't be WinXP alone, because I have no problems with 3.06/3.09.
Could it be any anti-virus software or firewall?
Mondkalb is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 14:54   #3
smokie007
Rookie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
smokie007 is on a distinguished road
Just deactivated anti-virus and got no change. The only Firewall i use is the WinXP-thing and there seems to be no problems.
Thanks for every hint
smokie
smokie007 is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 15:46   #4
Lipa
Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Slovenia
Age: 36
Posts: 24
Lipa is on a distinguished road
If I understand correctly, you've already played other (or even the same) variants under WinXP successfully? So all of the sudden, they stopped responding?

Or is this a fresh WinXP install, on which you can't get Angband to work?
Lipa is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 16:12   #5
smokie007
Rookie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
smokie007 is on a distinguished road
Hm,

the Windows-System runs for long time and every version (including 305 to 309) has been running perfectly. I don't know what happened, but from one day to another the versions 307s-to 309 (and oangband 110) don't show up anymore (the process is running). In the last time i don't play angband daily (or just , so i can't say what changed between status going to status not going. But the "oldies" 305 & 306 and the most of the variants are running. I think i have something installed (i don't think it was a windows update, but i don't really know) that starts the problem with the displaying of the game window. The main problem is: i don't know where to look.
I think some library (dll?) used for displaying angband has been overwritten (could it be the new gimp??) but this is just a shot into the dark...
So, what is the difference between 305, 306, variants & 307-309, oangband?

smokie
smokie007 is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 16:15   #6
Lipa
Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Slovenia
Age: 36
Posts: 24
Lipa is on a distinguished road
I'm almost embarrassed to ask - you did try to redownload and reinstall the games, right?

Otherwise, I'm afraid I can't help you. I've never had any such problems with any of the Angband variants...

Good luck!
Lipa is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 16:23   #7
smokie007
Rookie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
smokie007 is on a distinguished road
Yes, i've downloaded it again (angband 309) and got the same result
smokie007 is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 17:59   #8
Mondkalb
Knight
 
Mondkalb's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 954
Mondkalb is on a distinguished road
I had sometimes a similar error with display settings. I got an error message saying that something was to large or out of borders of the screen or whatever. I believe, this was related with the settings in the angband.ini.
Try to use settings from the angband.ini from the older working version.
Mondkalb is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 18:23   #9
zaimoni
Knight
 
zaimoni's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 590
zaimoni is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mondkalb View Post
I had sometimes a similar error with display settings. I got an error message saying that something was to large or out of borders of the screen or whatever. I believe, this was related with the settings in the angband.ini.
Try to use settings from the angband.ini from the older working version.
Or simply delete the current angband.ini and let angband regenerate it.
zaimoni is offline   Reply With Quote
Old November 7, 2007, 18:50   #10
Mondkalb
Knight
 
Mondkalb's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 954
Mondkalb is on a distinguished road
But the creation seems to be part of the problem, if a fresh downloaded and installed version won't work.
Mondkalb is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with 'breeding' monsters Halloween Jack Vanilla 12 November 5, 2007 11:44
Problems accessing bug tracker Faust Vanilla 3 April 26, 2007 16:29


All times are GMT +1. The time now is 11:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.