Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 13, 2007, 23:25   #11
Kav
Scout
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 39
Kav is on a distinguished road
Well I guess that means if I play in a console, remotely, or from windows I'll be safe.

auto-define macros as needed, very puzzling.

Quote:
Originally Posted by takkaria View Post
I think that until I fix the way input is handled generally, the solution is just to up the number of allowed macros a bit.
I don't suppose you would mind telling me how to do that? Please?
Kav is offline   Reply With Quote
Old June 14, 2007, 00:36   #12
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,859
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Kav View Post
Well I guess that means if I play in a console, remotely, or from windows I'll be safe.

I don't suppose you would mind telling me how to do that? Please?
It requires compiling the game, having changed MACRO_MAX in defines.h. I don't know how savvy you are with compiling, but I could make you an executable on debian etch easily enough and send it your way.
takkaria is offline   Reply With Quote
Old June 14, 2007, 16:36   #13
Kav
Scout
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 39
Kav is on a distinguished road
I've compiled plenty of stuff before. The variable change sounds like a no brainer, does 512 sound good? I wouldn't want to bother you any more till I give it a shot myself. Thanks a lot.

Last edited by Kav; June 14, 2007 at 16:44.
Kav is offline   Reply With Quote
Old June 14, 2007, 20:09   #14
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,859
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Kav View Post
I've compiled plenty of stuff before. The variable change sounds like a no brainer, does 512 sound good? I wouldn't want to bother you any more till I give it a shot myself. Thanks a lot.
512 should do fine. (I always assume that people running OS-packaged versions don't "do" compiling.)
takkaria is offline   Reply With Quote
Old June 15, 2007, 05:51   #15
Kav
Scout
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 39
Kav is on a distinguished road
Here's where my lack of experience kicks in.
make install doesn't "install" angband the way I was expecting. In fact it didn't seem to move any of the compiled files at all. Was I just supposed to expect to move them to /usr/games/ on my own or something? I thought all I had to do was change prefix to /usr/games/ in the Makefile, but obviously not. And how do I get it to use my old /var/games/angband directory?
Kav is offline   Reply With Quote
Old June 15, 2007, 14:58   #16
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,859
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Kav View Post
Here's where my lack of experience kicks in.
make install doesn't "install" angband the way I was expecting. In fact it didn't seem to move any of the compiled files at all. Was I just supposed to expect to move them to /usr/games/ on my own or something? I thought all I had to do was change prefix to /usr/games/ in the Makefile, but obviously not. And how do I get it to use my old /var/games/angband directory?
I never used the old autoconf system, and I've never installed the game system-wide, so I don't really know. However, installing over the top of a system-installed package can have nasty consequences. It's traditional to put all machine-specific stuff in /usr/local/ when you have a package manager, to avoid it overwriting or getting confused at altered files.

What I would suggest is not installing it at all, and just running it from ~/angband-3.0.6/ or wherever you happen to have it. Copy your savefiles from wherever debian keeps the savefiles to lib/save/, and carry on playing...
takkaria is offline   Reply With Quote
Old June 15, 2007, 15:38   #17
Kav
Scout
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 39
Kav is on a distinguished road
That makes pefect sense. I think I'll also contact the package maintainer and tell him about this. Sorry for all the trouble and thanks a lot for your help
Kav is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.