Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 12, 2008, 05:53   #1
Malak Darkhunter
Knight
 
Malak Darkhunter's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: US
Age: 42
Posts: 720
Malak Darkhunter is on a distinguished road
Black Stone background for Angband

Hi, I really like the look of the black stone background that was available for the dos version of angband 3.0.6, however the dos version dosen't work on my newer xp computer. I usually play with the windows console pure ascii version, I'm guessing it's an ibm version. The black stone background is nice to look at and it really makes the screen a lot clearer and neater to look at. Is there a way to have this background available for windows or the Ibm port of the game?
Malak Darkhunter is offline   Reply With Quote
Old April 12, 2008, 15:26   #2
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,936
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Malak Darkhunter View Post
Hi, I really like the look of the black stone background that was available for the dos version of angband 3.0.6, however the dos version dosen't work on my newer xp computer. I usually play with the windows console pure ascii version, I'm guessing it's an ibm version. The black stone background is nice to look at and it really makes the screen a lot clearer and neater to look at. Is there a way to have this background available for windows or the Ibm port of the game?
No, I'm afraid not. Sorry.
takkaria is offline   Reply With Quote
Old April 12, 2008, 15:45   #3
Mondkalb
Knight
 
Mondkalb's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 938
Mondkalb is on a distinguished road
What about DOSBox?
http://www.dosbox.com/
Mondkalb is offline   Reply With Quote
Old April 12, 2008, 17:11   #4
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,936
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Malak Darkhunter View Post
I usually play with the windows console pure ascii version, I'm guessing it's an ibm version.
Ah, I should correct you here; the console version isn't an ibm version, it's actually a version specifically for the Windows console. (It doesn't share any code with the old IBM port.)
takkaria is offline   Reply With Quote
Old April 13, 2008, 08:18   #5
Malak Darkhunter
Knight
 
Malak Darkhunter's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: US
Age: 42
Posts: 720
Malak Darkhunter is on a distinguished road
I have used Dosbox before, I tried it on the dos version of angband and it worked fine. However if you try to use the 1024x768 screen resolution, Dosbox screws up and spits out errors. I had to reinstall a fresh version of the game, and tried not to go higher than 800x600 with the adam bolt tiles. It seemed to work ok that way. Never played that dos version with tiles so I wanted to give it a try. Just beat sangband, pure ascii version, time to go to something different. I am more in tune with vanilla angband, and am currently awaiting the final realease of 3.1.0. I like the windows console mode takkira has made availiable to us, but I want to wait for the final version before I devote time to it, am afraid to play a beta version of a game. Thanks for that console mode takkira! I enjoy it but am going to wait for your final realease of 3.1.0.!
Malak Darkhunter is offline   Reply With Quote
Old April 13, 2008, 10:53   #6
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,936
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Malak Darkhunter View Post
I have used Dosbox before, I tried it on the dos version of angband and it worked fine. However if you try to use the 1024x768 screen resolution, Dosbox screws up and spits out errors. I had to reinstall a fresh version of the game, and tried not to go higher than 800x600 with the adam bolt tiles. It seemed to work ok that way. Never played that dos version with tiles so I wanted to give it a try. Just beat sangband, pure ascii version, time to go to something different. I am more in tune with vanilla angband, and am currently awaiting the final realease of 3.1.0. I like the windows console mode takkira has made availiable to us, but I want to wait for the final version before I devote time to it, am afraid to play a beta version of a game. Thanks for that console mode takkira! I enjoy it but am going to wait for your final realease of 3.1.0.!
FWIW, I didn't write the console mode port; the requisite work was done by a guy called Marco K who appeared briefly and then disappeared again.

3.0.9 is perfectly playable, and has a console port, though-- why not play that? http://rephial.org/release/3.0.9b
takkaria is offline   Reply With Quote
Old April 14, 2008, 06:28   #7
Malak Darkhunter
Knight
 
Malak Darkhunter's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: US
Age: 42
Posts: 720
Malak Darkhunter is on a distinguished road
Actualy I tried that dos version 3.0.6 last night, and while the interface was pretty to look at it, having to use dosbox, and the small scrunched up interface was annoying. I don't care to have to squint to look at the screen. I can't tell what's going on when my characters the size of a speck of dust. I think I will probably go to 3.0.9 for now. The problem is there is features in 3.1.0 that I like, that 3.0.9 dosen't have, so it's kind of hard to want to play one version, when you know the next version is better. By the way I played a little of 3.0.9 console mode, and the screen was scrunched up and kind of small, I remember the console mode as being full-screen. Any ideas? Or do I just need to restart the old computer?
Malak Darkhunter is offline   Reply With Quote
Old April 14, 2008, 06:56   #8
zaimoni
Knight
 
zaimoni's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 590
zaimoni is on a distinguished road
Maximize the console before opening Angband in it. This should also get you a term-window below the main display.
zaimoni is offline   Reply With Quote
Old April 14, 2008, 08:21   #9
Malak Darkhunter
Knight
 
Malak Darkhunter's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: US
Age: 42
Posts: 720
Malak Darkhunter is on a distinguished road
Okay, the difference is that last time I played the console, you couldn't seem to add a term window, it wasn't a split screen basically, It was I guess I should call full-screen or big-screen mode. Now even though it's full-screen only half the main screen is devoted to the display while the other half is for the term window. Is there a way to make the main display cover the full-screen? I can't really see what's going on with the main screen only being half the view.
Malak Darkhunter is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.