Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 26, 2010, 05:35   #1
karmatic
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
karmatic is on a distinguished road
Unhappy Problem Starting New Game

Whenever I open Angband and click "New" to start a new game I get nothing more than a small square... here is a screenshot:

karmatic is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 05:43   #2
karmatic
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
karmatic is on a distinguished road
Fixed it by switching the font from default to one of the other options.
karmatic is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 16:06   #3
d_m
Angband Devteam member
 
d_m's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Philadelphia, PA, USA
Age: 38
Posts: 1,516
d_m is on a distinguished road
Man these Windows font problems are just killing us. Ugh!
__________________
linux->xterm->screen->pmacs
d_m is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 16:30   #4
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,858
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by d_m View Post
Man these Windows font problems are just killing us. Ugh!
I vote to switch to the SDL port, I think...
__________________
"Physician, heal thyself."
takkaria is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 18:58   #5
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,057
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate
Quote:
Originally Posted by takkaria View Post
I vote to switch to the SDL port, I think...
Sorry to ask a stupid question, but does Windows support SDL natively, or do you have to install something extra? If it has native support (in XP / Vista / 7), then I vote for removing the Windows port.
Magnate is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 19:44   #6
takkaria
Veteran
 
takkaria's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,858
Donated: $40
takkaria is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Magnate View Post
Sorry to ask a stupid question, but does Windows support SDL natively, or do you have to install something extra? If it has native support (in XP / Vista / 7), then I vote for removing the Windows port.
You just ship the game with the relevant DLLs and it works, more-or-less.
__________________
"Physician, heal thyself."
takkaria is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 20:23   #7
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,057
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate
Quote:
Originally Posted by takkaria View Post
You just ship the game with the relevant DLLs and it works, more-or-less.
Hmmm. IMO that's almost as much hassle as maintaining the Windows port - someone, somewhere will complain that the shipped DLLs break something. Remember all the hassle with VB runtime DLLs back in Win98?
Magnate is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 21:14   #8
Derakon
Prophet
 
Derakon's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8,496
Derakon is on a distinguished road
The DLLs don't get installed in any central location. They just exist near the executable file, which can then refer to them using a relative path.

At least, that's what I remember from my (very limited) Windows app development work.
Derakon is offline   Reply With Quote
Old January 26, 2010, 21:43   #9
Nick
Vanilla maintainer
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Canberra, Australia
Age: 53
Posts: 7,188
Donated: $60
Nick is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by d_m View Post
Man these Windows font problems are just killing us. Ugh!
Simple solution is to change the default font to a size where windows doesn't try to use one of its own - I use 8x12 for FA. IIRC this works (although starting up new V in Win7 for me it works anyway, so make of that what you will).
__________________
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Nick is offline   Reply With Quote
Old January 27, 2010, 05:58   #10
karmatic
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
karmatic is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Nick View Post
Simple solution is to change the default font to a size where windows doesn't try to use one of its own - I use 8x12 for FA. IIRC this works (although starting up new V in Win7 for me it works anyway, so make of that what you will).
This. Works perfect on two Win7 machines that I've tested it on once I switch the font size
karmatic is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best starting weapon ever rdermyer AAR 18 June 8, 2010 15:03
Starting as Bilbo Iniquity Vanilla 36 September 26, 2009 01:20
P_class starting equipment change? Jabberwocky Vanilla 4 June 2, 2009 00:17
Starting Equipment bobthegreat Vanilla 13 April 22, 2009 23:45
To everyone having problems with Angband starting slowly or not at all... takkaria Vanilla 3 January 9, 2009 08:09


All times are GMT +1. The time now is 18:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.