Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 18, 2011, 03:20   #11
Netbrian
Adept
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 141
Netbrian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Magnate View Post
This has been requested many times. I might try and persuade takk to allow this extra option - except that we're already at max birth options (a full screen) so it's non-trivial (unless we want to nuke some others).
Could we look at disabling the monster AI options until they can be worked into the core gameplay? They seem a bit out of place right now, and I'm not sure how well the game is balanced to use them.
Netbrian is offline   Reply With Quote
Old July 18, 2011, 03:42   #12
Zyphyr
Adept
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 135
Zyphyr is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jazerus View Post
For that matter, I'm curious as to how many people actually play Angband at "1 screen" size anymore. I generally play fullscreen and can fit nearly the whole dungeon onto my monitor at that size - playing at 1 screen is way too likely to get you killed, though sometimes it's unavoidable with older variants that expect you to be playing with extra windows up for inventory, etc. like Steam.
The screen limitations of mobile devices are a concern these days, since there is an Android port.
Zyphyr is offline   Reply With Quote
Old July 18, 2011, 11:56   #13
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,060
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate
Quote:
Originally Posted by buzzkill View Post
Maybe it's just me, but if an option is deemed worth having (as this seems to be), the screen size to display an option to select/deselect it seems an extremely trivial consideration. Of any given excuse, I couldn't imagine one that's more trivial.

Really, how hard would it be to add a second screen of birth options or repurpose a blank line somewhere. Am I missing something?
Well there are two issues here: one is that adding a second screen of options for any category is non-trivial due to the way the menu system works (it should be possible to make it scroll like store inventories, but I don't grok the menu code so someone else would have to do it). The other is that birth options spilling onto a second screen is likely to indicate to takk that there are too many. The likely result is that we'll lose some other birth option instead, and yes the AI options are good candidates (one of the more useless ones has already gone, IIRC).
__________________
"3.4 is much better than 3.1, 3.2 or 3.3. It still is easier than 3.0.9, but it is more convenient to play without being ridiculously easy, so it is my new favorite of the versions." - Timo Pietila
Magnate is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quiver at home? fyonn Vanilla 48 February 23, 2011 12:48
spell/scroll suggestion: send item to home fbas Vanilla 12 December 2, 2010 07:37
Idea for extended home / no selling option ewert Vanilla 29 September 14, 2010 09:43
3.1.1 Home Drop Bug paboperfecto Vanilla 7 December 11, 2009 18:07
Trouble Getting Home orbs AAR 3 March 24, 2008 06:01


All times are GMT +1. The time now is 19:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.