Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 13, 2014, 21:36   #1
Justin Z
Rookie
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 19
Justin Z is on a distinguished road
Fun SP bug

So on DL4 at CL7 I found ribbed plate armour. Put it on, it said I was encumbered but my displayed SP did not change. Still 10/10. I tried to cast call light (see screenshot) and it said you don't have enough mana, try anyway? I did the first time and permanently damaged my CON, lol. So yeah, probably my SP is in the negatives due to the armour would be my guess, but the game is not reporting it as such.

Edit: When I put my leather armour back on it changed my SP to 0/12 instead of 10/10.

Edit 2: I put the ribbed plate back on when my SP was 1/12. I then tried to cast detect evil. It said I didn't have enough mana even for that 1 SP prayer. I walked around for a while with the ribbed plate on and the SP display never changed. So the bug seems to be that whatever your SP was on when you put on the armour, it won't move from that.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	screen1.jpg
Views:	89
Size:	16.0 KB
ID:	1170   Click image for larger version

Name:	screen2.jpg
Views:	93
Size:	22.9 KB
ID:	1171  
Justin Z is offline   Reply With Quote
Old December 14, 2014, 03:01   #2
Derakon
Prophet
 
Derakon's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8,392
Derakon is on a distinguished road
Could you try hitting ^R (that is, shift-6, then R) after putting the armor on? It's possible that the SP display just isn't getting updated, and the ^R command forces a full-screen refresh, which would "fix" that. Obviously a bug either way though.
Derakon is offline   Reply With Quote
Old December 14, 2014, 17:17   #3
Justin Z
Rookie
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 19
Justin Z is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Derakon View Post
Could you try hitting ^R (that is, shift-6, then R) after putting the armor on? It's possible that the SP display just isn't getting updated, and the ^R command forces a full-screen refresh, which would "fix" that. Obviously a bug either way though.
I have moved on since, sorry. But does changing levels force a full-screen refresh? Because I did do that and the SP display remained where it was.
Justin Z is offline   Reply With Quote
Old December 14, 2014, 17:37   #4
Derakon
Prophet
 
Derakon's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8,392
Derakon is on a distinguished road
I suspect, though I'm not certain, that changing levels only refreshes the dungeon display, not the character stats sidebar.
Derakon is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other fun RogueLikes OOD Town drunk Idle chatter 24 August 4, 2013 00:17
Having fun with v4 Pete Mack AAR 6 April 18, 2013 20:39
Q: Know what's fun? Max Stats Vanilla 2 March 17, 2011 21:40
Having fun with Oangband CJNyfalt AAR 13 October 2, 2008 18:18
Just for fun challenge! phroggonalog Vanilla 3 February 8, 2008 23:12


All times are GMT +1. The time now is 12:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.