Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Vanilla

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 12, 2011, 12:11   #1
NotMorgoth
Adept
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 216
NotMorgoth is on a distinguished road
System Requirements - MacOS X?

The ability to play monsters with RePosBand is actually inspiring me to try V for the first time in a long time, however I can't get either RePos or V 3.2 to run on my machine (MacOS 10.4.11 Intel) - when I try to open them, nothing happens.

From past experience this often indicates that the program requires a later version of MacOS, but I can't find any official system requirements for either V or RePos.

Does anyone know if this is indeed what's causing the problem?
NotMorgoth is offline   Reply With Quote
Old February 12, 2011, 12:57   #2
Nick
Vanilla maintainer
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Canberra, Australia
Age: 55
Posts: 8,757
Donated: $60
Nick will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by NotMorgoth View Post
From past experience this often indicates that the program requires a later version of MacOS, but I can't find any official system requirements for either V or RePos.

Does anyone know if this is indeed what's causing the problem?
I thought we were good for all the Intel Macs, but maybe not. What other variants can you run?
__________________
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Nick is offline   Reply With Quote
Old February 12, 2011, 13:28   #3
NotMorgoth
Adept
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 216
NotMorgoth is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Nick View Post
I thought we were good for all the Intel Macs, but maybe not. What other variants can you run?
Um... no idea; I only ever really play Sangband, and I run the Windows compile of that using Wine. (I don't really know enough about wine to know why, but Sangband is the only Windows program I have ever been able to get to work in wine...)


Edit: I don't think I'm going to try every variant to see which ones work, but I just got FAAngband 1.1 running with no problems.

Last edited by NotMorgoth; February 12, 2011 at 13:56.
NotMorgoth is offline   Reply With Quote
Old February 12, 2011, 16:49   #4
d_m
Angband Devteam member
 
d_m's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Philadelphia, PA, USA
Age: 40
Posts: 1,516
d_m is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by NotMorgoth View Post
Does anyone know if this is indeed what's causing the problem?
Can you open up Console.app, clear it, then launch V and report what (if anything) you see?

Also, please consider opening a ticket at http://trac.rephial.org.

Thanks, and sorry you're having problems!
__________________
linux->xterm->screen->pmacs
d_m is offline   Reply With Quote
Old February 12, 2011, 19:15   #5
scud
Swordsman
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sarf Laaaahdon
Posts: 323
scud is on a distinguished road
This (seemingly) related thread is still unanswered...

http://angband.oook.cz/forum/showthread.php?t=4096

(Although it has the added excitement of being PPC as well as older OS X)
scud is offline   Reply With Quote
Old February 12, 2011, 21:00   #6
NotMorgoth
Adept
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 216
NotMorgoth is on a distinguished road
This is what comes up in the console:

===== Saturday, 12 February 2011 20:54:51 Europe/London =====
dyld: unknown required load command 0x80000022
Feb 12 20:55:19 Jack-Harriss-Computer-2 crashdump[368]: angband crashed
Feb 12 20:55:19 Jack-Harriss-Computer-2 crashdump[368]: crash report written to: /Users/Jack/Library/Logs/CrashReporter/angband.crash.log


This is what appears in the crash log:


Host Name: Jack-Harriss-Computer-2
Date/Time: 2011-02-12 20:55:19.381 +0000
OS Version: 10.4.11 (Build 8S2167)
Report Version: 4

Command: angband
Path: /Applications/Angband.app/Contents/MacOS/angband
Parent: WindowServer [60]

Version: 3.2.0 (3.2.0)

PID: 367
Thread: Unknown

Link (dyld) error:

unknown required load command 0x80000022
NotMorgoth is offline   Reply With Quote
Old February 13, 2011, 03:37   #7
Pete Mack
Prophet
 
Join Date: Apr 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 6,189
Donated: $40
Pete Mack is on a distinguished road
That's a link error--almost certainly a problem with compile flags.
Can you try building a copy locally? I remember seeing problems with cross-version compiles in OSX before, even between different versions of 10.3.x


Quote:
Originally Posted by NotMorgoth View Post
This is what comes up in the console:

===== Saturday, 12 February 2011 20:54:51 Europe/London =====
Command: angband
Path: /Applications/Angband.app/Contents/MacOS/angband
Parent: WindowServer [60]

Version: 3.2.0 (3.2.0)
Link (dyld) error:

unknown required load command 0x80000022
Pete Mack is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Specifying system fonts in config.h? Therem Harth Variants 5 December 20, 2010 02:24
version control as save game system? devski Idle chatter 7 November 20, 2009 02:29
Combat System Sirridan Development 9 July 14, 2009 07:11
Magic system thoughts Mangojuice Variants 16 November 13, 2008 02:51
PosBand for MacOS? Serith Variants 0 November 23, 2007 17:45


All times are GMT +1. The time now is 17:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.