Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Variants

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 26, 2008, 21:21   #1
Prismatic
Scout
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Prismatic is on a distinguished road
SAngband Error

Hello!

I just got a new computer, so I moved along the version of SAngband I've been playing (it's the most recent one) and tried to run it in fullscreen mode. Instead of actually running, it pulled up a black screen and hung, and it did this no matter what I did; I tried deleting the config file, and just starting over with a fresh install, but it won't do anything.

I'm thinking it may have something to do with my screen resolution, which is 1920 x 1200. Does SAngband not support monitors this size?

-Prism
Prismatic is offline   Reply With Quote
Old April 27, 2008, 14:01   #2
smithfield
Rookie
 
smithfield's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 8
smithfield is on a distinguished road
You do realize that you have not supplied enough information for anyone to answer you.

Don't you?

Little tidbits like, your operating system, and the version of whatever code you are running. Supplying these will go a long way to getting an answer back.
smithfield is offline   Reply With Quote
Old April 27, 2008, 22:44   #3
Prismatic
Scout
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Prismatic is on a distinguished road
As I said, it is the most recent release of SAngband. I forget the number exactly but I just (re)downloaded it from their site so I'm sure it's the most recent.

I use Windows XP, exactly the same thing I used to run it under with no issues.
Prismatic is offline   Reply With Quote
Old April 27, 2008, 22:57   #4
Nick
Vanilla maintainer
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Canberra, Australia
Age: 53
Posts: 7,117
Donated: $60
Nick is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Prismatic View Post
As I said, it is the most recent release of SAngband. I forget the number exactly but I just (re)downloaded it from their site so I'm sure it's the most recent.

I use Windows XP, exactly the same thing I used to run it under with no issues.
Just guessing, but it may be an SDL issue. You may need to install (guessing again) version 1.2 of SDL - I've never installed it for windows, so I'm not sure, but my blundering ignorance may annoy someone else into giving the right answer.
__________________
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Nick is offline   Reply With Quote
Old April 28, 2008, 21:34   #5
Prismatic
Scout
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Prismatic is on a distinguished road
I tried to download it (from http://www.libsdl.org/download-1.2.php ) but all I foudn was a dll, and I'm not entirely sure where to put this.

Sorry for the questions, if they're rather simple. I don't recall ever needing to install this before.

-Prism
Prismatic is offline   Reply With Quote
Old April 29, 2008, 07:34   #6
Nick
Vanilla maintainer
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Canberra, Australia
Age: 53
Posts: 7,117
Donated: $60
Nick is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Prismatic View Post
I tried to download it (from http://www.libsdl.org/download-1.2.php ) but all I foudn was a dll, and I'm not entirely sure where to put this.
If it helps, I have SDL.dll, SDL_mixer.dll and smpeg.dll in the top level Sangband folder (along with the .exe and config.txt).
__________________
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Nick is offline   Reply With Quote
Old April 29, 2008, 23:43   #7
Prismatic
Scout
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Prismatic is on a distinguished road
I redownloaded all of them and it still doesn't seem to work; I think it may have something to do with the full screen, as I can run (for instance) Hengband and base Angband.

Is there a way to turn off full screen without loading the program?

-Prism
Prismatic is offline   Reply With Quote
Old April 29, 2008, 23:44   #8
Prismatic
Scout
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Prismatic is on a distinguished road
Addendum: It doesn't have a config file because I've never successfully opened it.
Prismatic is offline   Reply With Quote
Old April 30, 2008, 00:49   #9
Nick
Vanilla maintainer
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Canberra, Australia
Age: 53
Posts: 7,117
Donated: $60
Nick is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Prismatic View Post
Addendum: It doesn't have a config file because I've never successfully opened it.
If you still have your old computer, you could fire up Sangband, generate a config file set to not full screen, and then copy that over. I don't know if the different screen size would still be a problem then.
__________________
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Nick is offline   Reply With Quote
Old May 1, 2008, 02:25   #10
camlost
Sangband 1.x Maintainer
 
camlost's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 522
camlost is on a distinguished road
You could also just resize your monitor, and see if that will let you generate a config.txt file.

In other news, there is a bug fix version available here:
http://middendorfproject.googlepages.com/sangband

There are no fixes that are relevant that I recall.
__________________
a chunk of Bronze {These look tastier than they are. !E}
3 blank Parchments (Vellum) {No french novels please.}
camlost is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Norseband] Help needed to untangle p_info error! ISNorden Variants 5 April 21, 2008 09:08


All times are GMT +1. The time now is 11:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.