Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutDownloadVariantsLadderForumCompetitionSpoilersComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Variants

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 11, 2011, 11:26   #171
NotMorgoth
Adept
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 206
NotMorgoth is on a distinguished road
I think camlost already knows about this, and has fixed it in the source code, but not yet in a released version.
NotMorgoth is offline   Reply With Quote
Old September 12, 2011, 04:40   #172
camlost
Sangband 1.x Maintainer
 
camlost's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 521
camlost is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by NotMorgoth View Post
I think camlost already knows about this, and has fixed it in the source code, but not yet in a released version.
Quote:
My guess is that the lunge isn't using energy. Nice exploit!
Correct on both accounts.
__________________
a chunk of Bronze {These look tastier than they are. !E}
3 blank Parchments (Vellum) {No french novels please.}
camlost is offline   Reply With Quote
Old October 16, 2011, 15:40   #173
xaint
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: czech rep.
Posts: 2
xaint is on a distinguished road
sold items has 0 gp value

Hi.
I found when i sold an item, i get 0 gold for it. It was Whip of slay animals, which i got from Feldisham the guard at 4th level.
I tried to sell wand of spark - and 0 gold too.
What happened? Something i not found on this forum, something i didnt turn on?
I have 1.02 version, Windows XP, playing barehanded High elf.

In help file was something about bargain skill, but i didnt found it so i cant advance it.

Xaint
xaint is offline   Reply With Quote
Old October 16, 2011, 17:25   #174
Derakon
Prophet
 
Derakon's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5,963
Derakon is on a distinguished road
I'd guess you have "no selling" on, assuming SAngband has the same option that Vanilla does (and I think Vanilla got the option from SAngband, so it would!). In "no selling", the only purpose of selling items to the stores is to ID them -- you get no money from it. Money only comes from money drops in the dungeon. This saves you from having to carry around a bunch of junk solely for the purpose of selling it.

SAngband may have this be optional, as it is in Vanilla, but it'd be a birth option. Hit '=' during character creation to check.
Derakon is offline   Reply With Quote
Old October 16, 2011, 17:32   #175
camlost
Sangband 1.x Maintainer
 
camlost's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 521
camlost is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Derakon View Post
I'd guess you have "no selling" on, assuming SAngband has the same option that Vanilla does (and I think Vanilla got the option from SAngband, so it would!). In "no selling", the only purpose of selling items to the stores is to ID them -- you get no money from it. Money only comes from money drops in the dungeon. This saves you from having to carry around a bunch of junk solely for the purpose of selling it.

SAngband may have this be optional, as it is in Vanilla, but it'd be a birth option. Hit '=' during character creation to check.
Exactly, this is a birth option on by default. However, the amount of gold in piles is much higher to compensate.
__________________
a chunk of Bronze {These look tastier than they are. !E}
3 blank Parchments (Vellum) {No french novels please.}
camlost is offline   Reply With Quote
Old October 16, 2011, 17:59   #176
xaint
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: czech rep.
Posts: 2
xaint is on a distinguished road
Derakon, Camlost - thanks for quick reply. Now i am content - its not a bug, its feature :-P
(and yes, money drop is a quite high).
xaint is offline   Reply With Quote
Old October 17, 2011, 03:54   #177
camlost
Sangband 1.x Maintainer
 
camlost's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 521
camlost is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by xaint View Post
Derakon, Camlost - thanks for quick reply. Now i am content - its not a bug, its feature :-P
(and yes, money drop is a quite high).
You're welcome. The idea is to make the game more fun by focusing less on running equipment to town to sell. I hope you enjoy it.
__________________
a chunk of Bronze {These look tastier than they are. !E}
3 blank Parchments (Vellum) {No french novels please.}
camlost is offline   Reply With Quote
Old November 10, 2011, 10:59   #178
Bostock
Adept
 
Join Date: Aug 2007
Location: Brno, Czech Republic
Posts: 225
Bostock is on a distinguished road
Can't type "4" or "6" as text

Environment: Vista
Version: 1.02 release

I'm encountering a really frustrating bug where I can't enter "4" or "6" for inscriptions, notes, etc. I can successfully use them for movement. Rather than entering their respective numbers, they move the cursor left or right, respectively. The problem exists both for the numpad keys and the number row keys. Switching to a non-English keyboard and entering numbers by the alternate keypresses required in that keyboard also gives this behavior.

Not being able to @m4 my pb4 or @z4 any rods, etc., is kind of frustrating...
__________________
So you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Last edited by Bostock; November 10, 2011 at 11:33. Reason: additional information
Bostock is offline   Reply With Quote
Old November 10, 2011, 11:14   #179
Bostock
Adept
 
Join Date: Aug 2007
Location: Brno, Czech Republic
Posts: 225
Bostock is on a distinguished road
Dual-weapon inventory-overflow deletion bug still extant :(

Just lost my i-slot weapon to a bug I thought had long been quashed.

- wielding weapons in a and i
- inventory full
- wielded a 2-hander off the ground
- accepted for the 2-hander to knock the i-slot weapon out of its slot
- http://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s

While I'm at it... there's a grating interface imperfection regarding the Priest spell Scan Object that I've never gotten around to complaining about. It's wands - they are offered up as an item to scan even when scanning will provide no new information on them, and for that matter, even when they have already been scanned.

Oh! And another one I keep forgetting to mention: escaping out of the use of an 'A'ctivatable object costs a turn, unlike escaping out of any other process.
__________________
So you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Last edited by Bostock; November 10, 2011 at 13:07. Reason: whinin'
Bostock is offline   Reply With Quote
Old December 13, 2011, 10:59   #180
Sooty
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
Sooty is on a distinguished road
Hi I am new here. I encountered a few bugs and I am so OCD I don't feel like playing until I make sure I'm not doing something wrong.

Bug? 1: Minimum Horizontal View Distance does not load correctly when I load user.prf. I know it saves correctly because the change is reflected in user.prf when I save.

Bug? 2: Customized left panels are not saved or not loaded at all. When I start a new character I have to recustomize the left panel.

Bug? 3: Subwindows are not saving/loading correctly. Once, I tried playing around with subwindows and changed all my subwindows to display the inventory. Subsequently, every new character I started begins with 5 inventory subwindows, even after I change them and save those options are default options. (I.e. I configure the windows to be Monster Recall, Equipment, Visible Monsters, Inventory and Messages, then I save as default options. When I start a new character, I get 5 inventory windows instead)

Bug? 4: Subwindows seem to be missing the first line of text. For example, the command list is missing the 789 characters. The inventory is missing item a). Equipment is missing the wielded weapon. There don't seem to be a similar problem for Monster Recall or Visible Monsters though.

Another UI issue: How do I get more subwindows? When I choose "Fullscreen, subwindows" under options --> user interface, it gives me 5 windows. These 5 windows are occupy only 60% of my screen, and there's 40% of the space on the right (under the map) that is wasted. How do I put this space to use?
Sooty is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
sangband


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3.1(beta) TME PowerDiver Vanilla 2 January 17, 2009 10:15
Z+Angband 0.3.0 beta released! Mangojuice Variants 108 December 24, 2008 04:45
Z+Angband 0.2.1 (beta) released! Mangojuice Variants 14 September 8, 2008 05:28
Ironband - third (last?) beta Antoine Variants 7 July 19, 2008 04:40
[Un]angband 0.6.2 beta Arralen Variants 9 February 20, 2008 21:09


All times are GMT +1. The time now is 16:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.