Angband.oook.cz
Angband.oook.cz
AboutVariantsLadderForumCompetitionComicScreenshotsFunniesLinks

Go Back   Angband Forums > Angband > Development

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 8, 2011, 07:49   #1
Remuz
Apprentice
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 77
Remuz is on a distinguished road
Bug report: / on numpad on win7

Hi,

Running the latest RC on windows 7, I noticed that the following usecase does not work:
- 'I' to examine an item
- '/' on the numpad to switch to equipment

This works in 3.2, and using the other '/' key works fine, too. It does not matter if numlock is turned on or off.

For the record, I am using a french azerty keyboard. I noticed this bug at home, so I cannot be more specific details here, but if you need more information, I will happily provide them when I get back.


By the way, another rambling. I am used to moving with the numpad, but I cannot "shift-run" if the numpad is turned on. The problem is, when it is off, I cannot use it to provide numbers to the game (in stores, or to drop part of a stack).
I an ideal world, I could run *and* provide numbers to the game whether the numpad is on or off. But this is not new to 3.3, so not technically a bug, more a feature request.

Thanks a lot for your efforts!
Remuz is offline   Reply With Quote
Old July 8, 2011, 08:17   #2
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,054
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate
Thanks for the report. I'll hold up my hand and say that little input buglets like this won't all be fixed for 3.3 - they'll take a long time (because the input layer rewrite is big) and we don't want to hold up the release. Of course, we'll fix any that make the game unplayable - but things like numpad bugs will have to wait until 3.4
__________________
"3.4 is much better than 3.1, 3.2 or 3.3. It still is easier than 3.0.9, but it is more convenient to play without being ridiculously easy, so it is my new favorite of the versions." - Timo Pietila
Magnate is offline   Reply With Quote
Old July 8, 2011, 08:22   #3
jens
Swordsman
 
Join Date: Apr 2011
Location: Göteborg, Sweden
Posts: 348
jens is on a distinguished road
Or 3.3.1 since you decided you will have bug releases ;-)
jens is offline   Reply With Quote
Old July 8, 2011, 08:32   #4
Magnate
Angband Devteam member
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK
Posts: 5,054
Magnate is on a distinguished road
Send a message via MSN to Magnate Send a message via Yahoo to Magnate
Quote:
Originally Posted by jens View Post
Or 3.3.1 since you decided you will have bug releases ;-)
Sure - but my point is that 3.3.x will backport bugfixes from the development of 3.4
__________________
"3.4 is much better than 3.1, 3.2 or 3.3. It still is easier than 3.0.9, but it is more convenient to play without being ridiculously easy, so it is my new favorite of the versions." - Timo Pietila
Magnate is offline   Reply With Quote
Old July 8, 2011, 08:37   #5
jens
Swordsman
 
Join Date: Apr 2011
Location: Göteborg, Sweden
Posts: 348
jens is on a distinguished road
Ah, now I understand what you said: wait until 3.4. I read that as, when 3.4 comes out, then you will get it. You mean: when 3.3 is out, then we'll start working on it :-)
jens is offline   Reply With Quote
Old July 8, 2011, 09:59   #6
Remuz
Apprentice
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 77
Remuz is on a distinguished road
Sure, no problem at all. I just wish for it to be fixed someday, but as you said, it does not make the game any less playable.

Do you want a ticket, or else?
Remuz is offline   Reply With Quote
Old July 8, 2011, 14:16   #7
d_m
Angband Devteam member
 
d_m's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Philadelphia, PA, USA
Age: 37
Posts: 1,516
d_m is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Remuz View Post
Sure, no problem at all. I just wish for it to be fixed someday, but as you said, it does not make the game any less playable.

Do you want a ticket, or else?
Yes, please open a ticket.

I can try to replicate this at work although I don't have that kind of keyboard.
__________________
linux->xterm->screen->pmacs
d_m is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug Report: Graphics not masking Blue Baron Development 12 July 7, 2011 16:20
Bug report: shopkeeper greetings Derakon Development 4 June 19, 2011 18:43
Bug report - money not updated jens Development 0 June 18, 2011 22:20
Bug Report - Subwindow refresh after options load dhegler Vanilla 3 March 2, 2010 18:56
Vanilla Bug Report: Everburning Lantern The G Masta Vanilla 1 November 11, 2009 17:35


All times are GMT +1. The time now is 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.